Kappale 6

Iltatoimia
Kello on puoli kahdeksan. Oli Tipin ja Jaakon iltapesun aika. Tipi halusi kylpyyn, mutta Leenan mielestä siihen ei ollut enää aikaa. Kello oli aivan liian paljon. Tipi halusi aina leikkiä kauan kylpyammeessa. Tänä iltana käydään vain nopeasti suihkussa, päätti Leena. Hän pyysi Tipiä riisumaan vaatteet ja hakemaan kylpytakin. Tipi oli pettynyt, kun hän ei päässyt  kylpyyn. Leena lohdutti häntä uudella hammasharjalla. Se oli kauniin punainen ja siinä luki valkoisin kirjaimin ”Tipi”.

Tipi unohtikin pettymyksensä ja halusi heti pestä hampaat. Jaakko kävi jo itse suihkussa, mutta Leenan täytyi huolehtia siitä, että hän pesi itsensä kunnolla. Samalla kun Leena auttoi Tipiä hampaiden harjauksessa, hän valvoi Jaakon suihkussa käyntiä. Jaakon täytyi pestä tukkansa. ”Hiero sampoota tarpeeksi tukkaan! Huuhtele hiukset kunnolla! Muista kädet, kasvot ja kainalot. Äläkä unohda niskaa, kaulaa tai korvia!” Leena luetteli. Myös jalat ja varpaat täytyi pestä saippualla. Lopuksi piti koko vartalo huuhdella lämpimällä vedellä puhtaaksi saippuasta. Kun Jaakko oli valmis, hän kuivasi itsensä suureen pyyhkeeseen. Leena auttoi vain selän kuivaamisessa.

Sitten oli Tipin vuoro mennä suihkuun. Tipi halusi myös pestä itse. Hän oli omasta mielestään jo iso tyttö. Tipi pesikin mahansa ja rintansa oikein perusteellisesti sienellä. Siinä kastui myös tukka, ja sitten sekin pestiin saman tien. Leena kuivasi Tipin nopeasti ja auttoi häntä laittamaan yöpuvun päälle. Kun vielä leikattaisiin sormien ja varpaiden kynnet, niin Tipikin olisi aivan valmis menemään lakanoiden väliin.

Leena peitteli lapset vuoteisiinsa. Ennen kuin hän lähti Tipin huoneesta, hän laittoi vielä ikkunan raolleen ja verhot kiinni ja sammutti valot. Sitten hän komensi Tipiä vielä viimeisen kerran laittamaan pään tyynyyn. Jaakko sai lukea vielä tunnin, koska hän oli vanhempi. Tipiä suututti, kun veli sai vielä valvoa ja hän meni kokonaan piiloon peiton alle. Leena ymmärsi, ettei ole varmasti aina hauskaa olla nuorin. Hän toivotti lapsille vielä hyvää yötä ja kauniita unia ja meni sitten olohuoneeseen.

Reiska oli siivonnut keittiön ja keittänyt iltakahvit valmiiksi. Kohta tulisi televisiosta uutiset.

TEHTÄVÄ 1

YMPYRÖI TEKSTISTÄ SINULLE UUDET SANAT. MIETI PERUSMUOTO. SELVITÄ YMPYRÖITYJEN SANOJEN MERKITYS.

TEHTÄVÄ 2

KESKUSTELE PARIN KANSSA.

A

  1. Mitä sinä olet päättänyt viimeksi?
  2. Mitä sinulla on kylpyhuoneessa?
  3. Mihin sinä olet pettynyt viimeksi?
  4. Kun olet surullinen, millä lohdutat itseäsi?
  5. Mikä on sinun suurin pettymys Suomessa?
  6. Mistä asioista sinä huolehdit joka päivä?
  7. Mitkä asiat haluat tehdä kunnolla?
  8. Missä on sinun kainalot?
  9. Mitä teet, kun luettelet?

 

B

  1. Minkä ikäinen sinä omasta mielestäsi olet, jos ei lasketa fyysistä ikää?
  2. Montako kertaa kuukaudessa sinä siivoat perusteellisesti?
  3. Kuinka usein vaihdat lakanat?
  4. Peitteletkö sinä jonkun joka ilta?
  5. Ketä sinä komennat?
  6. Kuka komentaa sinua?
  7. Milloin sinua suututtaa?
  8. Valvotko sinä usein?
  9. Mitä sinä pidät kotona piilossa?

TEHTÄVÄ 3

KIRJOITA TARINA SINUN ITSESI TAI OMAN PERHEESI ILTATOIMISTA.

Jätä kommentti